tisdag 29 maj 2007

Modern gammeldags realism


Tutu och Tant Kotla och Dino och Lilla Kurren av Gunna Grähs

Realistiska vardagsberättelser som det känns som om det var ett tag sedan man läste. Man känner igen någonting i stil och berättelse från gamla sjuttiotalsböcker och TV-program. Man känner igen miljöer och karaktärer från torget utanför biblioteket. Samtidigt känns det nytt och fräscht. Gunna Grähs både detaljrika och levande bilder är bättre än någonsin, och man får känslan av att de verkligen är genomarbetade. Fulla av detaljer man kan studera och fascineras av länge.

Tutu jobbar med att bära ut tidningar. Ganska tråkigt jobb - Tutu drömmer om att köra buss istället. Men just denna dag stöter Tutu ihop med Tant Kotla. Hon har precis kokat kaffe och bjuder helt enkelt in Tutu på en kopp. Ett möte uppstår! Tutu berättar om Afrika och Kotla berättar om förr i tiden; - "Ganska kul jobb, bära ut tidningar!"

Dino letar efter sina kompisar men det är öde på gården. Istället stöter han ihop med Heikki som ramlat kull i en buske och ser väldigt ledsen ut då han glömde mata katten igår... Men Dino kan mata katten! Ett möte uppstår! - Lilla Kurren får bli mätt och Heikki blir nog lite gladare!

av Elias, Enskede bibliotek

Inga kommentarer: