tisdag 15 april 2008

Tubbe skaffar ett troll av Mikael Borg

Vilket barn har inte önskat sig ett husdjur någon gång? Men tydligen kan även vuxna längta, t ex efter en hund. Tubbe har ett väldigt tråkigt jobb med tråkiga arbetskompisar som han knappt pratar med och när han kommer hem är det också ensamt och trist framför teven. En ledig lördag beger han sig till djuraffären för att köpa ett sällskapsdjur. Men de är ju alla så dyra! Han är på väg att ge upp och gå hem när han plötsligt ser något lurvigt ihoprullat som ligger och snarkar i en skokartong. Det är ett troll! Som Tubbe kan få för en femma! Eller faktiskt behöver han betala bara 50 öre.

När de kommer hem börjar trollet prata, och vill ha mat. Han tar gärna korv och mos, men då vill han ha ketchup till. Han ljuger en hel del, och går upp på nätterna och länsar kyl och skafferi. Dessutom röker trollet pipa! Tubbe förstår ganska snart varför trollet var så billigt...

Vilket är värst för Tubbe: att lämna trollet ensamt hemma eller att ta det med sig på jobbet? Trollet ställer till med det värsta kaos var han än är! Till slut blir de båda ovänner och trollet rymmer. Vad skall hända? Skall Tubbe och trollet inte träffas mer?

Låna Tubbe skaffar ett troll på biblioteket?

Inga kommentarer: